Lokaltidningen…

Holmbergs intervju fick Bah Kuhnke petad:
”Hela poängen med journalistiken är att granska makten”

Ovanstående rubrik har funnits i flera tidningar och förespråkar någonting jag helt sympatiserar med. ”Makten” är inte bara politiker utan makthavare inom alla ”områden”.
Och jag nickar gillande varje gång det händer att media drar ner brallorna på – odugliga, giriga, myglande, fuskande (osv) makthavare.

Och försöker påminna mig om att Kuriren har publicerat något avslöjande på senare tid. Minns inget. Vilket inte ska ses som något negativt för tidningen. Dels så är jag ingen prenumerant vilket gör att jag får nöja mig med vad jag får läsa – gratis – på den digitala tidningen på internet. Men också för att det högst sannolikt är så att ”våra” lokalpolitiker i tidningens bevakningsområde sköter sig ärligt och bra.
Det finns helt enkelt inte så mycket att avslöja…

Det finns en ytterligare fundering jag har utöver de föregående. Att ge ut en lokaltidning är något av en promenad på slak lina. Blir tidningen för ”ifrågasättande” mot politiker och företagare riskerar man att drabbas av deras missnöje – vilket bl a kan innebära att annonsintäkterna minskar.

En sak som gör att tidningen då mest fylls av oförargligt lokalt skvaller. ”Igelkottarna (kören) har uppträtt, kommunjuristen byter jobb, företagare bytte Stockholm mot Vingåker” – och det mest dramatiska att läsa består av att ”Färjan till Vinön fått bottenkänning”.
Och ser jag till Vingåkersborna så är det tydligen en sådan lokaltidning de vill ha. Är min uppfattning efter att ha frågat mina vänner och bekanta om den saken.
Att få börja dagen med att läsa dödsannonserna…

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s