Humor

sverige22 februari 2017

Någon som minns att jag tidigare gnällt över bristen på humor i den lokala politiken? Brist är väl inte det rätta ordet egentligen – total frånvaro – är nog det rätta
Hur som haver – här en krönikör på Expressen som håller med mig.
Ann-Charlotte Marteus avslutar sin text med:
Humor är helt enkelt en oerhörd tillgång för ett fritt samhälle.

Så minns jag – lite vemodigt så där – mina fem första skolår i  Västerås där varje lördag avslutades med ”roliga timmen”.
Jo då ni ungjävlar – på den tiden fick man pallra sig till skolan även på lördagar även om man fick gå hem redan klockan 13.
Lördagar som alltså avslutades med en lättsam rolig timme.

Att just det poppade upp är att jag just fick tanken att be VtL – det enda parti som pratar med mig – att skriva samman en motion till nästa KF-möte om att det ”I Vingåkers skolor – på fredagar – ska införas en lektionstimme som får det fyndiga namnet (suck) Roliga Timmen.”
Det kommande släktet behöver få lära sig – humor!
Underfundig rolig humor. Som får en att tänka…

Vem i Vingåker som nu skulle kunna lära ut det…

Men kanske Jens Ganman (via elevernas paddor) – min favoritskribent – som i sin blogg nyligen skrev:

Att försöka trycka ner den ‘sanningen’ i halsen på den breda massan –på samma sätt som man trycker ner fettkokad majs i halsen på franska gödgäss – funkar inte. Det funkade inte i USA där det blev en backlash av episka proportioner och det kommer det att bli i Sverige också.

Därför är det fascinerande att se hur svenska politiker aningslöst fortsätter på den inslagna vägen. Att Stefan Löfven satte sig på Acka och flög ett kort varv runt Sverige förra veckan för att prata med ‘vanligt folk’.

Eller att han tänker hoppa över Almedalen i år… det gör varken till eller från… AKB:s utsträckta armbåge till SD – samma sak… det spelar ingen roll.
We are past that.
Det kommer varken att funka med valtal, bäbispussning eller normbrytande Så Ska Det Låta-framträdanden fram till 2018.

Det svenska valet kommer att avgöras med humor.

Annonser